3 tips för utomhusarbete

Skriven av: Lovisa Pettersson

Nu är våren på intåg och vi längtar mer än någonsin till att spendera tid utomhus. Vi vet att utomhusvistelse är avgörande för människans välbefinnande och att både kreativitet och arbetsvilja ökar av att man vistas i gröna miljöer. Många jobbar på distans och försöker sätta upp en arbetsplats på balkongen eller altanen. Men vad krävs det egentligen för att jobba utomhus på ett bra sätt? 


Vi på Lovisa of Sweden har här samlat en lista på de viktigaste sakerna vi behöver tänka på när vi ska ställa iordning en arbetsplats utomhus. Vi har i detta inlägg valt att fokusera på det egna arbetet med dator. 
 

Skydd 

Du bör se till att det finns skydd för solen för att användaren ska kunna se skärmen på sin dator. Det är även bra om man kan skapa en något vindskyddad plats. Är det en offentlig plats vill man även känna att man har uppsikt. Både över miljön runt omkring sig men även över det egna arbetet och sina saker är önskvärt.  
 

Val av plats 

Platsen är viktig för utomhuskontor. Det ska helst vara en plats som inte är allt för trafikerad, exempelvis inte allt för nära en bilväg. Det kan även vara bra att fundera över vart på uteplatsen det finns störst möjlighet till en något privatare svär. Det är kanske inte optimalt att placera ett utekontor intill en förskola.  
 

Nätverk/strömförsörjning 

Har du möjlighet att koppla upp din telefon för att dela internet, eller finns det Wi-Fi i närheten som du kan koppla upp dig till? Det kan vara bra att veta innan du ska börja arbeta. Se även till att din dator och mobil är fulladdad eller ta med en powerbank.